Rollator Online
Winkelwagen

Kent u de Parkinson Rollator al?

  • Geplaatst op
  • Door Gauthier van Daele
  • 1
Kent u de Parkinson Rollator al?

Met de Parkinson Rollator en anti-freeze kit bestrijdt u de freezing verschijnselen die bij parkinsonpatiënten optreden. Hoe? U leest het in dit artikel!

Als u parkinsonpatiënt bent of iemand met Parkinson kent, bent u vast bekend met freezing. Freezing is een verschijnsel waarbij parkinsonpatiënten verstijven niet meer verder kunnen stappen. Ontzettend vervelend, maar er is gelukkig iets aan te doen. Met een speciale Parkinson rollator kunt u freezingsymptomen bestrijden.

Heeft u al een rollator?

Geen probleem! Met de Anti-Freeze Kit bestrijdt u freezing symptomen op dezelfde manier.

Hoe?

Dat leest u hier!

Freezing bestrijden met de Parkinson Rollator

Niets is vervelender dan dat u verstijft tijdens het lopen. De Parkinson Rollator biedt daar een oplossing voor.

De Parkinson Rollator beschikt over een anti-freeze kit die u kunt inschakelen zodra freezing optreedt. De anti-freeze kit activeert u met één druk op de knop. Er verschijnt dan een groene laser op de grond tussen de wielen van de rollator. Op deze lijn kunt u focussen om het freezing-moment te doorbreken door over het lijntje te stappen.

Wist u dat?

De oorspronkelijke anti-freeze kit projecteerde een rode laser op de grond. Deze was echter niet altijd goed zichtbaar. Daarom is onlangs een verbeterde anti-freeze kit op de markt gebracht met een groene laser.

In onderstaande video is goed te zien hoe de anti-freeze kit werkt. Deze mevrouw gebruikt nog een kit met een rode laser.

Nieuw: freezing bestrijden met geluid

De nieuwste versie van de anti-freeze kit bestaat niet alleen uit een laser, maar ook uit een geluidssignaal met regelbaar tempo. Dit werkt zoals een metronoom. Op basis van het geluid kunt u het freezing-moment doorbreken en verder stappen.

Vindt u de laser fijner dan het geluid of omgekeerd?

Geen probleem, u kunt zelf kiezen welke van de twee u gebruikt. Uiteraard kunt u de laser en het geluidssignaal ook samen gebruiken.

F-Classic rollator met anti-freeze kit

De Parkinson Rollator is een zeer degelijke rollator van het Zweedse merk Human Care. Het gaat om de F-Classic rollator waarop de anti-freeze kit al is geïnstalleerd.

Deze rollator beschikt over ergonomisch gevormde handvatten die naar voren gericht zijn. Hierdoor is de rollator gemakkelijk te besturen en wordt een rechte houding gestimuleerd.

Bovendien is de rollator zo gevormd, dat u tussen uw rollator loopt in plaats van erachter. Dit is extra prettig wanneer u de laser van de anti-freeze kit gebruikt. Zo hoeft u niet ver te stappen om het freezing moment te onderbreken en kunt u gewoon rechtop blijven staan.

U kunt de Parkinson Rollator en anti-freeze kit eenvoudig bestellen in de webshop van Rollator Online. Liever eerst proberen? Kom dan eens langs bij een van onze verdelers. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Reacties

  1. Lia Pijleman Lia Pijleman

    Ik heb geleerd om de mensen dan aan te spreken en "pas op de plaats" te maken. Dan moet je je knieën buigen terwijl je stilstaat enmdat werkt prima. Of je been ervoor zetten en zeggen dat ze eroverheen moeten stappen. In gedachten dan.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.