Hoe kiezen?

Een rollator kan u helpen om weer zelfstandig te kunnen lopen, en helpt u naar meer mobiliteit. Het biedt u de nodige ondersteuning en stabiliteit om mobiel te blijven in alle veiligheid. Een rollator geeft u een goede evenwichtige wandelpatroon. Dankzij de juiste rollator zal u weer meer kunnen genieten van meer beweging. Meer beweging zal positieve gevolgen hebben op uw zelfstandigheid en ook op uw fysieke conditie. Net zoals voor een fiets of een bril bestaat er intussen voor rollators ook een ruime keuze. Bij het kiezen van een rollator spelen een aantal eigenschappen een belangrijke rol. Met behulp van de filters aan de rechterzijde van deze pagina’s wordt uw keuze eenvoudiger gemaakt.

  • Wenst u een rollator om alleen binnen te gebruiken? of moet hij voor zowel binnen als buiten kunnen dienen?
  • Hoe licht moet de rollator zijn? (minder dan 5kg, tussen 5kg en 8kg of meer dan 8kg)
  • Welk is mijn budget?
  • Wenst u een rollator van een bepaald merk?
  • Moet hij ook kunnen dienen als rolstoel?

Eens dat u een keuze hebt gemaakt voor uw rollator kunt u nagaan of er bepaalde accessoires die u graag erbij had gehad. Sommige accessoires zijn specifiek bedoeld voor een bepaald type rollator, ander accessoires zijn universeel en passen op alle rollators. Uiteindelijk is ook uw smaak voor een bepaald design van belang. We streven ernaar om producten te bieden die zowel ergonomisch zijn alsook elegant zijn. Op basis van de foto’s en filmpjes kunt u ook goed zien welke rollator type en kleur het best beantwoord aan uw smaken. Mocht u verdere vragen hebben, aarzelt u zeker niet om ons te contacteren via email op [email protected] of via telefoon op het nummer 00 32 9 328 77 23.

Opmerking in verband met de tegemoetkoming van de sociale zekerheid voor de aankoop van een rollator:  om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming van de mutualiteit voor een rollator dient u zich te wenden tot een erkende bandagist.  Aankopen via deze webshop komen niet in aanmerking voor een tegemoetkoming van de mutualiteit.  Voor meer informatie over de procedures van tegemoetkomingen verwijzen we naar het volgende internetlink: terugbetaling RIZIV