Rollator Online
Winkelwagen

Zo bepaalt u de juiste hoogte van uw rollator

Zo bepaalt u de juiste hoogte van uw rollator

Hoe zorgt u ervoor dat u met uw rollator op een goede manier beweegt? Door uw rollator op de juiste hoogte in te stellen. Wij geven u hier graag tips voor!

Uw rollator zorgt ervoor dat u weer vrij kunt bewegen, heerlijk! Maar hoe zorgt u ervoor dat uw rollator u ook helpt om op de juiste manier te bewegen? Dat doet u door een rollator te kiezen die niet te hoog, maar zeker ook niet te laag voor u is. Dit klinkt wellicht lastig, maar gelukkig zijn alle rollators tegenwoordig in hoogte verstelbaar. Wij geven u graag tips voor het bepalen van de juiste hoogte van uw rollator.

Hoe hoog moet uw rollator zijn?

Wanneer u met een rollator loopt, is het van belang dat u net zo loopt als u gewoon zou lopen. Oftewel: netjes rechtop. Uw rollator mag daarom niet te laag zijn, want dan moet u krom lopen om erop te kunnen steunen. Aan de andere kant mag uw rollator ook niet te hoog zijn, want dan biedt uw rollator helemaal geen steun meer.

Hoe kunt u uw rollator op de juiste hoogte instellen?

De juiste hoogte van uw rollator meet u af aan de hoogte van de handvatten. De juiste handvathoogte meet u door rechtop naast uw rollator te gaan staan en uw armen ontspannen langs uw lichaam te laten hangen. De handvatten van uw rollator moeten ter hoogte van uw polsen komen.

Staan de handvatten van uw rollator nog niet op deze hoogte of heeft u nog geen rollator? Laat de hoogte van uw polsen dan opmeten vanaf de grond. Dan weet u hoe hoog u de handvatten van uw (toekomstige) rollator moet instellen.

Welke rollator past het beste bij uw lengte?

Tegenwoordig is bijna iedere rollator eenvoudig op de juiste hoogte in te stellen. Dit betekent dat er zeer veel keuze is in wat voor rollator u aanschaft. U kunt immers zelf de juiste handvathoogte bepalen.

Toch zijn niet alle rollators op dezelfde hoogte in te stellen. Gemiddeld genomen is de minimale handvathoogte 80 centimeter en de maximale handvathoogte 100 centimeter. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

Speciaal voor kinderen is er de Volaris Kid met een handvathoogte van 58 tot 70 centimeter. Voor kleine mensen is er tevens de Rollz Flex Small met een handvathoogte van 70 tot 81 centimeter.

Voor langere mensen is de Rollz Motion een goede optie: de handvatten van deze rollator zijn in te stellen van 86 tot 102 centimeter. Ook de Volaris Patrol is voor lange mensen een goede optie met een handvathoogte van 82 tot 107 centimeter.

De handvathoogte van de rollators van Rollator Online varieert van minimaal 58 tot maximaal 110 centimeter. Bij Rollator Online vindt u dus geheid een rollator die u past!

Probeert u uw rollator liever eerst in het echt? Bekijk dan onze dealer locator voor een verdeler bij u in de buurt!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.