Terugbetaling

 

Informatie voor klanten uit Vlaanderen:

Hieronder vindt u extra informatie over de tegemoetkoming van de sociale zekerheid bij aankoop van een rollator.  LET OP! om te kunnen genieten van een tegemoetkoming van de sociale zekerheid moet u uw rollator kopen bij een erkend bandagist.  Bestellingen via onze webshop komen niet in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Denk je eraan om een rollator aan te kopen? Neem dan eerst een kijkje op de website van de Vlaamse Sociale Bescherming voor meer informatie over de juiste bepalingen en voorwaarden. Je kan natuurlijk ook informeren bij de mutualiteit of de arts. Hieronder geven wij alvast wat beknopte informatie over de mogelijkheid tot terugbetaling of tegemoetkoming voor jouw rollator.

 

Rollator via de arts

Denkt de arts dat een rollator jou zal helpen? Dan kan de arts een medisch voorschrift voor mobiliteitshulpmiddel voor jou invullen. Hier vind je een blanco exemplaar van dit document. Wanneer de arts dit voor jou heeft ingevuld, kan je contact opnemen met een erkend bandagist. 

 

Terugbetaling van gecertificeerde loophulpmiddelen

Om in aanmerking te komen voor een terugbetaling of tegemoetkoming van een rollator, moet de rollator  opgenomen zijn in de gecertificeerde lijst van loophulpmiddelen van het VSB. Alle rollators uit het assortiment van Mobio zijn opgenomen in de gecertificeerde lijst van het VSB. Je kan alle Mobio rollators kopen bij alle erkende bandagisten in België. Nadien vult de bandagist samen met jou een aanvraagformulier voor het loophulpmiddel in. Hier vind je een blanco exemplaar van dit document.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor een terugbetaling?

Ben je ouder dan 65 jaar? Dan kom je iedere 6 jaar in aanmerking voor een tegemoetkoming van de Vlaamse sociale bescherming voor de aankoop van een rollator.
Ben je jonger dan 65 jaar? Dan kom je iedere 4 jaar in aanmerking voor een tegemoetkoming van het VSB.